Grupul Zentiva susține eforturile de combatere a pandemiei prin crearea unui punct de vaccinare la sediul fabricii Zentiva SA, în cadrul cabinetului medical existent în unitatea de producție. Vaccinarea este voluntară și disponibilă angajaților companiei, membrilor familiilor acestora și contractorilor care desfășoară zilnic activități în fabricile Zentiva SA și Labormed. Punctul medical dedicat vaccinării Covid-19 va funcționa pe bază de programare.

 „În calitate de angajator pentru aproximativ 1300 de persoane, suntem conștienți de responsabilitatea de a informa și de a oferi angajaților noștri, partenerilor și familiilor lor posibilitatea de protecție împotriva infecției COVID-19. Am îmbrățișat imediat ideea propusă de Guvern de a deschide un punct de vaccinare și acum, după toate verificările și aprobările necesare, suntem bucuroși să îl lansăm și astfel să ne alăturăm campaniei naționale de vaccinare. Facem încă un pas pentru a oferi comunității din jurul Zentiva șansa unui viitor mai sigur și mai sănătos, alături de oamenii de care ne pasă.”, Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Moldova.

Zentiva a prioritizat protecția angajaților săi în timpul pandemiei, cu măsuri și politici de siguranță suplimentare și a implementat programe de suport pentru specialiștii din domeniul medical prin donații de medicamente și echipamente de protecție. Protecția angajaților este o prioritate absolută pentru companie și permite menținerea disponibilității medicamentelor de înaltă calitate, moderne și accesibile pentru pacienți, în mod special în situații extraordinare precum pandemia COVID-19.

Grupul ZENTIVA este numărul 1 în volume și numărul 3 în valoare pe piața farmaceutică totală (medicamente cu și fără prescripție), iar în piața de generice ocupă locul 1 atât în volume, cât și în valoare (medicamente cu prescripție, generice)*. În România, Zentiva deține două fabrici de medicamente generice, la București, Zentiva SA și Labormed.

*Sursa IQVIA Martie 2020-Februarie 2021, date sell-in și sell-out intrări și ieșiri din farmacii

Leave a reply