• Zentiva România și-a majorat capacitatea de producție cu 12,5% în 2018 la fabrica deținută și operată la București, livrând peste 100 de milioane de unități comerciale. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 461,4 mil. lei și un profit de 262,6 mil. lei. Profitul Zentiva SA în 2018 include anumite elemente non-recurente, atât din punct de vedere costuri cât și venituri, care au rezultat în mod excepțional în urma separării de Sanofi. Din acest motiv, profitul aferent anului 2018 a fost semnificativ mai mare decât cel obținut în 2017.

    În 2018, Zentiva a alocat 20 mil. lei pentru investiții în echipamente noi și în modernizarea capacitățiilor existente. Fondurile au fost alocate în principal zonei de producție a formelor solide și celei de ambalare. De asemenea, compania a investit 7,72 mil. lei în procese de cercetare și dezvoltare care i-au permis să demareze producția locală pentru 10 noi produse care au ca destinație piețe externe. Peste 50% din producție este realizată pentru export, pentru țări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Elveţia, Cehia și altele.

    “Zentiva este un actor major al pieței de generice. Avem o contribuție considerabilă în sistemul de sănătate asigurând tratamente eficiente și accesibile, care reduc presiunea pe resursele publice alocate medicamentelor. În virtutea acestui rol, dorim să avem în continuare un dialog cu autoritățile pe soluții care să permită producătorilor locali de generice să crească accesul pacienților la servicii medicale, să investească local și să susțină economic comunitățile”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România.

    Zentiva România este liderul în volume al pieței de medicamente generice, cu o cotă de piață de 16,1% și o creștere anuală de 6,3% în perioada martie 2018 – februarie 2019. (conform IQVIA MAT februarie 2019).

    Principalele arii terapeutice în care Zentiva este unul dintre jucătorii majori pe piață sunt cardiologie, gastroenterologie, urologie și sistem nervos.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply