• Companiile farmaceutice GSK si Roche au lansat la jumatatea lunii trecute prima si sin-gura tableta lunara pentru tratamentul eficient al osteoporozei in postmenopauza. Produsul Bonviva (acid ibandronic) este un bifosfonat potent si extrem de eficient.

    Autorizatia de punere pe piata a Bonviva in statele Uniunii Europene se bazeaza pe rezultatele studiului MOBILE, studiu dublu orb, randomizat, cu o durata de doi ani, pe 1.609 femei cu osteoporoza postmenopauza. S-a comparat eficacitatea si siguranta administrarii orale lunare a ibandronatului (100 mg intr-o singura zi; 100 mg ca doze separate a cate 50 mg in doua zile consecutive; sau 150 mg intr-o singura zi) versus regimul oral zilnic (2,5 mg) aprobat de FDA si Comisia Europeana. Bonviva ad-ministrata o data pe luna s-a dovedit a fi cel putin la fel de eficienta ca si doza zilnica in ceea ce priveste cresterea densitatii minerale osoase (DMO) la femeile postmenopauza. In plus, comparativ cu doza zilnica, doza lunara a determinat cresteri chiar mai importante ale DMO la nivelul coloanei lombare si al soldului, fiind superioara statistic dozei zilnice dupa cei 2 ani de tratament.

    Bonviva (cunoscuta in SUA ca Boniva) a fost aprobata de FDA in martie 2005. In Europa, medicamentul a primit aprecieri pozitive din partea Comitetului pentru Produse Medicale de Uz Uman din iunie 2005, iar din septembrie 2005 – autorizatia de punere pe piata.

    Bonviva se administreaza o data pe luna, cu un pahar de apa pe stomacul gol, dimineata la trezire. Pacientii trebuie sa evite clinostatismul, mancatul, bautul sau administrarea altor medicamente timp de 60 de minute.

    Usurinta in administrare a Bonvivei faciliteaza complianta pe termen lung.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply