• Tygacil (tigecycline IV) a obtinut aprobarea de a ficomercializat in tarile Uniunii Europene. Medicamentul firmei Wyeth Pharmaceuticals este un antibiotic din clasa glicilciclinelor, cu spectru larg de actiune. Este indicat pentru tratamentul infectiilor pielii si tesuturilor moi cu germeni ca E. coli, E. faecalis, S. aureus, S. agalactiae, S. anginosus, S. intermedius, S. constellatus, S. pyogenes, B. fragilis, etc., dar si pentru tratamentul infectiilor intraabdominale complicate, avand ca agent etiologic C. freundii, E. cloacae, E. coli, K. oxytoca, K. pneumoniae, E. faecalis, S. aureus, S. anginosus, S. intermedius, S. constellatus, B. fragilis, B. thetaiotaomicron, B. uniformis, B. vulgatus, C. perfringens.

    Tygacil este unul dintre putinele antibiotice europene cu spectru larg cu actiune util chiar si impotriva bacteriilor multi-rezistente de tipul Stafilococului auriu meticilino-rezistent sau Enterococului rezistent la vancomicina.
    Tygacil a fost aprobat de FDA pentru a fi utilizat in Statele Unite inca din iunie 2005, iar acum vor putea beneficia de el si bolnavii din Europa.

    Doza de atac recomandata este de 100 mg Tygacil i.v., in perfuzie lenta (30-60 de minute), ce va fiurmata de cate 50 mg la 12 ore. Pentru bolnavii cu insuficienta hepatica se recomanda scaderea dozei de intretinere la 25 mg.
    Este contraindicata utilizarea Tygacil in asociere cu amfotericina, clorpromazina.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply