• In perioada 30 martie – 1 aprilie 2011, la Hotel Athenee Palace Hilton Bucuresti, se va desfasura cea de-a VI-a editie a Simpozionului „Academician Nicolae Cajal”.
  Evenimentul va fi organizat in parteneriat cu Fundatia Academician Nicolae Cajal, a Institutului Clinic Fundeni, a Institutului de Virusologie “Stefan S. Nicolau” si a Fundatiei “Dan Setlacec”.

  La eveniment vor participa atat profesionisti din Romania, dar si nume consacrate ale medicinii internationale precum: Thierry Berney (Elvetia), Dan Duda (Statele Unite ale Americii), Shimon Efrat (Israel), Eric Kremer (Franta), Amos Panet (Israel), Pascal Pineau (Franta), Olli Silvennoinen (Finlanda), Florin Selaru (Statele Unite ale Americii).
  Aceasta editie a Simpozionului va dezbate doua teme pricipale si anume: „Medicina si Cercetarea Translationala”, genomica, terapii individuale bazate pe studiul genomului si terapii celulare, in organizarea Prof. Dr. Irinel Popescu si echipa Institutului Clinic Fundeni si „Virusologia si Medicina Moleculara”, terapii antivirale, antitumorale si celulare, HIV, HPV si infectii hepatice, in organizarea Prof. Dr. Costin Cernescu si a echipei de la Institutul de Virusologie “Stefan S. Nicolau”.

  “In intreaga sa cariera, Academicianul Nicolae Cajal a promovat transferul cercetarilor experimentale in clinica pentru imbunatatirea mijloacelor de diagnostic si tratament. In prezent, in conditiile de austeritate impuse de criza globala, cercetarea este privata de initierea trialurilor care ar valida cele mai valoroase rezultate. Ajuns la a VI-a editie, Simpozionul Cajal – 2011 isi propune sa comunice realizarile recente ale comunitatii stiintifice medicale din Romania, care se pot traduce in solutii inspirate de ameliorare a
  metodelor de profilaxie si tratament”, a declarat Irina Cajal Marin, Presedinte Fundatia Nicolae Cajal.

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply