• FDA a anuntat aprobarea Remicade (Infliximab) in tratamentul copiilor cu maladie Crohn activa. Remicade este un anticorp monoclonal, obtinut prin inginerie genetica, care reduce procesul inflamator, blocand actiunea TNF-alfa, implicat in aparitia bolii Crohn (ileita terminala), a poliartritei reumatoide, in spondilita ankilopoetica, atrita psoriazica, colita ulceroasa etc.
    Medicamentul era deja aprobat din 1998 in tratamentul bolii Crohn dar la pacientii adulti.
    Remicade produce o reducere a simtomelor, induce si mentine remisia bolii la copii la care nici un alt tratament nu are rezultate satisfacatoare.
    Siguranta si eficacitatea medicamentului administrat la varste pediatrice a facut obiectul unui studiu clinic care a inclus 112 copii (6-17ani), cu maladie Crohn moderata sau grava si cu raspuns nesatisfacator la terapiile conventionale.
    Desi nu au fost identificate probleme noi de siguranta, totusi FDA a primit semnale post-marketing privitoare la un tip de limfom cu celule T (limfom hepatosplenic) agresiv la pacientii adolescenti si adulti tineri cu boala Crohn. In marea parte a cazurilor, dar nu in toate, acesti pacienti au fost supusi terapiei imunosupresoare standard (6-mercaptopurina sau azatioprina) in combinatie cu Remicade.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply