La Spitalul Clinic Fundeni, Eugen Nicolaescu s-a declarat nemutumit ca reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu au analizat cu responsabilitate si seriozitate costurile privind operatiile de transplant. Ministrul Sanatatii a declarat ca se va implica personal si, impreuna cu specialistii in probleme de transplant, va identifica sumele exacte care ar trebui decontate, pentru ca acestea sa fi e platite separat, astfel incat relatiile contractuale cu CNAS sa fi e asezate pe baze corecte.
Ministerul Sanatatii a elaborat incepand cu acest an un program national privind transplantul de organe. Conform acestui program operatiile de transplant nu vor mai fi finantate din fondurile destinate asigurarilor sociale de sanatate, ci dintr-un buget special, al MS.
Ministrul Sanatatii si specialistii in transplant au convenit ca pana la sfarsitul acestei luni programul de transplant sa fie definitivat din punct de vedere financiar, astfel incat el sa fie functional incepand cu aceasta luna.

Leave a reply