• Spitalul Euroclinic a inregistrat o premiera absoluta pentru Romania in domeniul chirurgiei cardiovasculare, atat pentru sistemul public de sanatate, cat si pentru cel privat. O echipa mixta de medici, formata din specialisti romani si francezi, a operat 4 pacienti suferind de diferite afectiuni vasculare grave. Pentru operararea a trei pacienti cu boala varicoasa s-a aplicat metoda CHIVA (C=Consevator, H=Hemodinamic, I=Insuficienta, V=Venoasa, A=Ambulator), cea mai noua tehnologie in domeniu. S-a realizat, de asemenea, si o operatie complexa de reconstructie arteriala cerebrala.

  Tehnica CHIVA este un tratament conservator si hemodinamic pentru insuficienta venoasa i n ambulator, destinata in special tratarii varicelor. Este un tratament inovator, care prezinta avantaje reale fata de celelalte tratamente existente in prezent.

  In metoda CHIVA, colateralele nu sunt excizate, precum in tratamentul modern, ci conservate prin inchiderea punctelor de reflux, pentru a evita aparitia din profunzime la suprafata. Metoda CHIVA vindeca varicele si returul venos.

  In plus, operatia prin noua tehnica prezentata prezinta avantajul realizarii ei in ambulatoriu. in maximum 3 ore dupa operatie pacientul poate sa paraseasca spitalul. Durata totala a operatiei nu depaseste 1 ora.

  Costul unei astfel de interventii in cadrul Spitalului Euroclinic este unul competitiv. Pretul este de 500 euro unilateral si de 750 euro bilateral, in vreme ce la Paris, pentru aceeasi interventie, cu aceeasi echipa si folosind aceeasi tehnologie, costul se ridica la suma de 3.000 de euro.

  La nivel international, tehnica CHIVA este folosita in Europa si in Statele Unite, fiind disponibila numai in sistemul sanitar privat de sanatate.

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply