National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) din Marea Britanie a aprobat Pegasys (peginterferon alfa-2a (40KD)) ca tratament de prima linie la bolnavii cronici de hepatita B. Medicamentul este destinat atat celor cu Ag HBe negativ, cat si celor cu Ag HBe pozitiv.Pegasys este primul si singurul interferon pegylat indicat in tratamentul hepatitei cronice B si asigura o remisie de durata mai lunga decat alte tratamente.
Decizia NICE a fost luata in urma unor studii clinice pe pacienti cu forma comuna de hepatita cronica B. Pacientii tratati cu Pegasys au avut cu 66% mai multe sanse sa obtina remisie de lunga durata comparativ cu cei care au primit lamivudina, antiviralul utilizat de obicei in terapia acestei boli. 32% dintre pacientii care au primit PEGASYS au inregistrat o seroconversie a AgHBe comparativ cu pacientii care au primit lamivudina (19%). Un alt element in favoarea Pegasys este procentul mare (70%) al bolnavilor care dezvolta rezistenta la lamivudina.
Tratamentul cu Pegasys este preferat atat din punctul de vedere al raportului cost/eficienta, cat si din perspectiva bolnavilor, care vor face de 3 ori mai putine injectii.

Leave a reply