• Compania Mylan România, furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta, anunță livrarea completă și la timp a comenzilor de vaccin pentru acest sezon, către distribuitori. Aceștia au livrat deja către furnizorii de servicii de sănătate (Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional) 1.050.000 de doze, urmând ca săptămâna aceasta să livreze şi ultima tranşă de 450.000 de doze către beneficiari, conform acordului Ministerului Sănătăţii pentru sezonul 2019-2020.

   “De peste opt ani, Mylan și-a asumat împreună cu parteneri locali din România un angajament ferm, în două direcții: creșterea gradului de informare a publicului despre impactul gripei și oferirea celor mai eficiente mijloace de prevenție, ca parte a responsabilității pe care o vedem în poziția noastră de producător de vaccinuri. Una dintre prioritățile noastre este să putem furniza la timp vaccinurile către profesioniștii din domeniul sănătății, furnizorii de servicii medicale și pacienți. Și an de an, am reușit să ne respectăm acest angajament. Anul acesta provocarea a fost mai mare, din cauza faptului că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat mai târziu recomandările de tulpini pentru vaccinuri, dar Mylan a livrat către distribuitori întreaga cantitate de vaccin, nu doar la timp, ci chiar cu 2 săptămâni mai devreme decât calendarul agreat contractual.”, declară Adrian Grecu, directorul general al Mylan în România și Head of South East Europe în cadrul companiei.

   

  Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, din cauza modificărilor frecvente ale tulpinilor dominante de virus gripal și a dificultăților OMS de a recomanda la timp tulpinile virale compoziția vaccinurilor gripale, pentru emisfera nordică, pentru sezonul 2019/2020. Producerea vaccinului gripal este un proces extrem de complex care durează până la 6 luni, astfel încât ce se livrează în sezon se produce de fapt cu mult înaintea începerii acestuia. În ciuda acestor provocări, vaccinul gripal tetravalent Mylan este disponibil în timp util pentru pacienții din România.

  Compania Mylan România a livrat integral către distribuitori cantitatea de doze de vaccin gripal, conform necesarului comunicat de către Ministerul Sănătăţii pentru licitaţia naţională pentru sezonul 2019-2020.

  Persoanele care nu se încadrează în grupele de risc pentru care se recomandă vaccinarea antigripală și care beneficiază în mod gratuit de imunizare de în cabinetele medicilor de familie, pot achiziționa vaccinul gripal tetravalent Mylan, care este înregistrat la cel mai accesibil preț cu amănuntul din piață (către pacienți)[1], în farmaciile din toată țara.

  În ceea ce priveşte accesul farmaciilor din România la vaccinul comercializat de Mylan România, compania a livrat pentru acestea atât în luna septembrie, cât şi în luna noiembrie un număr important de doze, făcând astfel toate eforturile posibile pentru accesul populației României la vaccinul gripal pentru sezonul 2019-2020, şi în afara Programului Naţional de Vaccinare antigripală.

  [1] Conform CANAMED valabil la 1 noiembrie 2019

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply