• Image

  Food and Drug Administration (FDA) a aprobat un nou tratament împotriva HIV/SIDA, pentru pacientii la care tratamentele clasice nu mai dau rezultat.

  Medicamentul Prezista (darunavir), manufacturat de Tibotec (o divizie a Ortho Biotech Products), este indicat pentru pacientii care nu mai raspund la tratamentele clasice antiretrovirale. Prezista este un inhibitor de proteaza care se administreaza concomitent cu doze mici de ritonavir, un alt produs din aceeasi clasa, în asociere cu alte medicamente anti HIV.
  Dr. Andrew C. von Eschenbach, reprezentant al FDA, sublinia faptul ca aceasta aprobare creste speranta pacienţilor cu HIV/SIDA care necesita schimbarea tratamentului pentru a supravieţui o perioada mai mare de timp.
  Aprobarea are la baza rezultatele a doua studii care au avut ca scop compararea efectelor a doua combinatii antiretrovirale: Prezista-ritonavir si ritonavir-alt inhibitor de proteaza. Pacientii din ambele grupuri ale studiului au primit de asemenea si alti agenti anti HIV.
  Dupa 24 de saptamani, la 70% dintre cei care au avut ca schema de tratament Prezista-ritonavir si alti agenti anti HIV s-a observat o scadere a incarcaturii virale, comparativ cu 21% dintre cei din al doilea grup de studiu.
  Ca reactii adverse ale combinatiei Prezista-ritonavir au fost remarcate: diareea, greata, migrenele. 7% dintre pacienti au dezvoltat rash cutanat de intensitate medie spre severa.
  Riscurile si beneficiile medicamentului Prezista nu au fost evaluate la copii.
  Combinatia Prezista-ritonavir se administreaza dupa ingestia de alimente. Este contraindicata administrarea concomitenta de anticonvulsivante, antihistaminice, sedative sau alti cativa inhibitori de proteaza.

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply