• Iulia Ionescu este noul Country Lead Sanofi Romania și Moldova

  Sanofi Romania anunţă că, începând cu data de 1 mai 2020, Iulia Ionescu este noul Country Lead Sanofi Romania și Moldova. De formație medic și având o experiență de peste 20 ani în industria farmaceutică, dr. Iulia Ionescu este Directorul General al Diviziei General Medicines Sanofi Romania și Moldova (diabet, boli cardiovasculare și medicamente mature) și este Execution Excellence Lead South Europe MCO[1], funcții pe care le va exercita în continuare.

  Iulia Ionescu îi succede lui Pascal Robin, care a condus cu succes organizația locală timp de 3 ani și care își continuă parcursul profesional cu o nouă poziție de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi.

  „Preiau acest nou rol cu responsabilitate și mândrie, într-o perioadă în care întreaga lume trece printr-o situație fără precedent. Și tocmai în acest context, mai mult ca oricând, sunt privilegiată să lucrez într-o companie farmaceutică inovatoare, care se află chiar în prima linie de luptă împotriva mai multor patologii, din arii terapeutice diverse, inclusiv împotriva COVID-19, dezvoltând soluții terapeutice eficiente și continuând să asigure accesul la medicamentele de care pacienții au nevoie. Sunt hotărâtă ca, împreună cu cei peste 250 de profesioniști ai echipei Sanofi Romania, să depunem toate eforturile pentru a facilita accesul pacienților români la inovația Sanofi și pentru a construi împreună cu partenerii noștri proiecte care să conducă la îmbunătățirea sistemului de sănătate; avem dreptul ca cetățeni ai Uniunii Europene la o viață mai bună și mai lungă”, a declarat dr. Iulia Ionescu, Country Lead Sanofi Romania & Moldova și General Manager divizia General Medicines, Sanofi Romania & Moldova.

  Sanofi Romania este astăzi liderul industriei farmaceutice, cu o cifră de afaceri de 306 milioane euro și o cotă de piață de 5,7% în valoare[2]. Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente, în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu diversificat de aproximativ 150 de produse². Sanofi a investit în ultimii ani, în România, aproximativ 4,5 milioane de euro în proiecte de cercetare și dezvoltare[3].

  [1] South Europe Multi Country Organization include: România, Moldova, Grecia, Cipru, Bulgaria, Croația, Slovenia, Kosovo, Albania, Macedonia, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Israel.

  [2] Conform IQVIA – MAT martie 2020, piață totală, vânzări în spitale și din farmacii, preț cu amănuntul, în valoare și volum

  [3] Conform date raportare transferuri valoare, perioadă de raportare: 2015-2018

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply