• Apropiata lansare a noilor proiecte vizand informatizarea sistemului de sanatate anuntate de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate promite sa imbunatateasca in mod semnificativ modul in care sunt gestionate serviciile de sanatate din Romania. Introducerea retetei electronice, a cardului de asigurat si a dosarului electronic al pacientului sunt proiecte ambitioase ce pot aduce o contributie importanta la modernizarea sistemului de sanatate din tara noastra.

  Compania Pharmec Healthcare Software, lider pe piata serviciilor informatice pentru profesionistii din domeniul ingrijirii sanatatii, a demarat din timp procesul de pregatire a aplicatiilor pe care le dezvolta, in vederea integrarii cu succes a acestora cu noile instrumente informatice.

  Bazandu-se pe experienta de peste 14 ani in slujba farmacistilor si medicilor din Romania, Pharmec Healthcare Software isi asigura clientii ca, la data lansarii noilor proiecte, toate aplicatiile purtand brandul Pharmec vor fi pregatite pentru a raspunde cu promptitudine modificarilor anuntate de autoritati. In acelasi timp, considera ca este vital ca aceste proiecte informatice de importanta strategica pentru sistemul de sanatate din Romania sa fie gestionate corespunzator de catre institutiile abilitate, prin alocarea tuturor resurselor necesare implementarii lor cu succes la nivel national. In contextul in care proiectele sunt de dimensiuni mari, au o structura complexa si sunt dezvoltate sub presiunea unor termene de finalizare stranse, este posibila aparitia unor disfunctionalitati, mai ales in faza initiala, ce ar putea afecta medicii si farmacistii. Este foarte important ca atat profesionistii din domeniul ingrijirii sanatatii, cat si beneficiarii principali ai sistemului – pacientii – sa aiba cat mai putin de suferit de pe urma modificarii cadrului informatic in care functioneaza sistemul de sanatate.

  „PHARMEC mizeaza pe transparenta autoritatilor publice in privinta implementarii marilor proiecte informatice in domeniul sanatatii si pe o buna cooperare intre actorii publici si cei privati, obiectivul imediat fiind acela al reducerii riscurilor de a afecta serviciile oferite pacientilor. Informatizarea este un mijloc eficient, insa scopul final trebuie sa ramana imbunatatirea serviciilor medicale si farmaceutice”, a declarat Petru Craciun, director general al companiei Pharmec Healthcare Software.

  Pe langa experienta variata acumulata in contextul sistemului de sanatate din Romania, Pharmec Healthcare Software se bazeaza pe vasta experienta a grupului Cegedim de pe pietele dezvoltate (Europa de Vest si America) si continua sa investeasca in calitatea produselor si serviciilor oferite in prezent, pregatind noi proiecte care vor veni in viitorul apropiat in sprijinul profesionistilor din domeniul ocrotirii sanatatii din Romania.

  Compania Pharmec Healthcare Software este prezenta pe piata de software din Romania din anul 1998, iar din 2011 face parte din grupul Cegedim. Compania detine o cota de peste 37% pe piata aplicatiilor software pentru farmacii si peste 17% din piata de software pentru medicii de familie. Cele mai cunoscute aplicatii dezvoltate de companie sunt cele din gama Pharmec, utilizate zilnic de mii de farmacisti, medici si asistenti medicali din intreaga tara.

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply