• „Medicamentul homeopatic de la fiziopatologie la clinica. Cercetarea in homeopatie”, a fost tema principala la Congresul National de Homeopatie Clinica cu participare internationala, care a avut loc in perioada 18 – 20 Octombrie 2013 la Crystal Palace Ballrooms, Bucuresti. La acest Congres, organizat de Asociatia Romana de Homeopatie Clinica, au fost prezenti peste 280 de medici si farmacisti simpatizanti ai homeopatiei.

    In cadrul Congresului, Dna Conf. Dr. Cristina Gavrilovici, Responsabil National al Cursului de Homeopatie Clinica, a precizat noile directii si orizonturi in invatamantul homeopatic romanesc. Cu aceasta ocazie Dna Conferentiar a detaliat programa si obiectivele noului Curs Postuniversitar pentru obtinerea atestatului de competenta in homeopatie clinica, curs ce va incepe din toamna acestui an sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi.

    Printre lucrarile Congresului s-a remarcat lucrarea realizata de colectivul de medici de la Spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu, Bucuresti (dr.Carmen Zapucioiu, dr.Gabriela Ion dr. Adrian Alecu si dr.Alexandru Ulmeanu) „Abordare complexa terapeutica, homeopatica, alopatica, chirurgicala, in rezolvarea unui caz grav de pneumonie abcedata si empiem pleural cu gemmela morbillorum la un copil in varsta de trei ani si opt luni, internat intr-o sectie de urgenta, de medicina respiratorie pediatrica”, lucrare care a fost desemnata ca fiind cea mai buna prezentare stiintifica a Congresului.

    S-au remarcat deasemenea si lucrarile „Causticum in patologia neurologica-sindrom de coada de cal”, autori dr.Anca Bilasco si dr.Angelica Visan si Apport de la therapeuthique homeopatique dans la prise en charge des troubles du comportament de l’enfant”. autor dr. Gerard Mandine, Franta.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply