Grupul Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa, a organizat la nivel de grup un mecanism de sprijin al cetățenilor ucrainieni prin care donează 100.000 de cutii de medicamente pentru programele de ajutor umanitar.

Donația include medicamente esențiale, de urgență, necesare în caz de spitalizare, medicamente pentru boli cardiovasculare, medicamente pentru durere și antiinfecțioase. În acest sens, Grupul Zentiva lucrează cu organizații guvernamentale și ONG-uri care au capacitatea de a răspunde operativ la solicitările urgente ale guvernului ucrainean și cetățenilor ucraineni pe măsură ce trec granițele în UE.

Este o nevoie urgentă de medicamente și solicitările se succed rapid. Zentiva are operațiuni de producție mari în Republica Cehă (Praga) și România (București), așa că putem ajuta răspunzând operativ pentru a sprijini cetățenii Ucrainei și nevoia lor de medicamente. Suntem în contact strâns cu mai multe guverne pentru a fi gata să sprijinim și ne-am angajat să trimitem 100.000 de cutii de medicamente”, a declarat Sona Porubska – Head of Zentiva Corporate Affairs.

“Situația dificilă din Ucraina necesită o mobilizare amplă și un răspuns de solidaritate pentru a ajuta populația. În România suntem în contact cu autoritățile prin intermediul unei celule de criză și lucrăm împreună pentru a susține cu medicamente din portofoliul nostru. Pe lângă această inițiativă la nivel de companie, avem și initiative ale colegilor nostri, care s-au mobilizat să ajute refugiații care trec granița în România care au nevoie de transport, cazare, produse de igienă.”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

Planul de donații face parte dintr-un set mai larg de activități întreprinse de Companie pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni, inclusiv echipei Zentiva Ucraina, familiilor acestora și partenerilor noștri din țară.

 

Leave a reply