La 29 mai, cei mai importanti oameni ai momentului din companiile producatoare, importatoare si distribuitoare de medicamente, alaturi de autoritatile de resort, s-au intalnit la Forumului Industriei Farmaceutice 2014, eveniment organizat de Pharma Business Services, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii.

Sub tematica „Regandind viitorul – noi modele de business in pharma”, a cincea editie a FIF 2014 a realizat o radiografie complexa a sistemului medical din Romania, o analiza lucida a provocarilor generate de situatia socio-economica si identificarea pe termen mediu a resurselor de redresare si reformare a acestuia.

 

Personalitatile care au dat curs invitatiei la eveniment au fost Conf. Dr. Alexandru Rafila, Personal Adviser for Health Policies, Ministerul Sanatatii, Vasile Cepoi, Consilier pe Probleme de Sanatate al Primului Ministru, Gheorghe Radu Tibichi, Presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Corneliu Florin Buicu, Secretar Comisia pentru Sanatate a Camerei Deputatilor, Bogdan Chiritoiu, Presedinte Consiliul Concurente, Dr. Dragos Damian, Presedinte Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), Andrei Tarnea, Director Executiv, Institutul Aspen, Petru Craciun, Director General, Cegedim Romania, Oana Igrisan, Communication Director and Spokesperson Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF), Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa, Presedinte Colegiul Farmacistilor din Romania, Nicolae-Iordache Iordache, Radu Comsa, Consultant LAWG, Rozalina Lapadatu, Presedinte Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, Cezar Irimia, Presedinte Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.

Pe agenda evenimentului au fost subiecte de actualitate pentru domeniu, tangente tendintelor locale din industria farmaceutica pentru 2014-2015 si necesitatii optimizarii strategiilor de gestionare pe termen lung a sistemului de sanatate si a relatiei dintre industria farma si autoritatile publice.

O axa centrala a discutiilor Forumului Industriei Farmaceutice 2014 a fost reprezentata de bugetul alocat pentru acest an, evaluarea pentru lista de medicamente compensate si impactul pe termen mediu si lung a aprobarii sau a neaprobarii acestei liste, asupra sanatatii generale a populatiei si prin extensie asupra indicatorilor macroeconomici.

„Este necesara crearea un mecanism care sa permita actualizarea listei in permanenta, care sa permita prin criterii bine stabilite atat accederea medicamentelor cit si excluderea acestora de pe lista. In prezent se lucreza la o legislatie care sa poata functiona incepand cu luna octombrie a acestui an”, a dat asigurari Vasile Cepoi, Consilier pe probleme de sanatate al Primului Ministru.

Forumul Industriei Farmaceutice 2014 este eveniment premium care s-a dezvoltat si consolidat peste ani, devenind o traditie si un moment de referinta pentru domeniul farmaceutic romanesc. Editia de anul acesta va beneficia de participarea a peste 150 de persoane, mai exact reprezentanti de top din cele mai mari companii romanesti, dar si multinationale, experti in analiza de piata si specialisti din domeniul farmaco-economic si medical.

 

Leave a reply