• Compania Avon Cosmetics Romania si Fundatia Renasterea au donat Institutului Oncologic Bucuresti "Prof. dr. Al. Trestioreanu " aparatura medicala in valoare de 100.000 USD.
    In urma donatiei, IOB a infiintat un nou departament, de imunohistochimie, care cu noua aparatura primita va putea diagnostica tumorile primare, va putea identifica moleculele cu rol in prognostic si screening. Astfel, tratamentele ce se faceau in afara Institutului vor putea fi efectuate in acest laborator, ceea ce inseamna eficienta sporita si timp castigat. De asemenea, cunoscandu-se date suplimentare cu privire la tipul de cancer, terapiile vor putea fi personalizate, deci vor fi mult mai eficiente.
    Fondurile donate au fost stranse in urma derularii campaniei impotriva cancerului la san "O simpla atingere iti poate salva viata ".
    In urma acestui demers, incepand cu 2002, compania Avon Cosmetics Romania a strans peste 400.000 USD. In anul 2003, IOB a primit o donatie de 60.000 USD cu care a fost achizitionat primul detector gamma al ganglionilor santinela din Romania. In 2005, Institutul Oncologic din Cluj "Prof. dr. I. Chiricuta " a primit o gamma camera de scintilatie in valoare de 300.000 USD, care ajuta la detectarea precoce a metastazelor osoase.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply