• Takeda anunță că a inițiat dezvoltarea unei terapii din plasmă pentru tratamentul persoanelor deja infectate cu COVID-19 și aflate la mare risc (persoanele vârstnice și cele care prezintă și comorbidități asociate). Terapia ar putea fi disponibilă într-un interval cuprins între 9 și 18 luni. În același timp, compania studiază și potențialul terapeutic al produselor aflate deja în portofoliul său. 

  Produsul aflat în dezvoltare se adresează persoanelor deja infectate, nefiind un vaccin.  Acest produs de hiperimunoglobuline derivate din plasmă și-a demonstrat eficacitatea împotriva virusului SARS-CoV-2, cât și în cazul infecțiilor respiratorii acute severe, ele devenind, astfel, potențiale opțiuni viabile în tratarea persoanelor afectate de COVID-19.

  Hiperimunoglobulinele care vor fi testate provin de la pacienții infectați și vindecați de coronavirus, în ideea în care aceste persoane au dezvoltat, deja, anticorpi patogeni ce se pot dovedi esențiali în tratarea altor persoane infectate.

  Disponibilitatea acestui tratament este dependentă de capacitatea de a colecta plasmă. În acest context, Takeda lansează un apel public internațional privind conștientizarea importanței donării și colectării de plasmă în realizarea de terapii vitale. În raportul International Bood Plasma News publicat în februarie 2020 se trage un semnal de alarmă asupra faptului că în următorii ani există riscul unui deficit de plasmă, care va duce la un deficit de produse derivate din plasmă. Menținerea actualului cadru de reglementare la nivel european ridică riscul major ca, până în anul 2026, nevoile pieței de imunoglobulină să depășească nivelul colectării  de plasmă cu 11,4 milioane de litri.

  “În contextul unei nevoi tot mai mari de terapii derivate din plasmă, atât de importante în tratamentele bolilor rare, ale bolilor autoimune, ale epidemiilor precum și ale altor afecțiuni deosebit de grave, apreciem efortul României de a iniția o serie de dezbateri publice pe această temă. Dorim să reiterăm, pe această cale, deschiderea companiei noastre de a-și pune la dispoziție expertiza de mai mult de 75 de ani în derivate de plasmă și sânge și de a deveni un partener transparent și loial statului român, în speranța că tot acest demers va aduce beneficii importante pacienților români”, susține Dominika Kovacs, Country Manager al Takeda România.

  Takeda este o companie bio-farmaceutică globală cu o istorie remarcabilă de peste 235 de ani de activitate în slujba pacienților de pretutindeni. Din acest motiv, în toata istoria sa, Takeda a acționat în linie cu valorile sale fondatoare – integritate, echitate, dreptate și perseverență (Takeda-ism).

  Takeda își propune să-și îndeplinească obiectivele prin luarea deciziilor în funcție de 4 priorități: pacientul – plasarea pacientului în centrul tuturor acțiunilor, încrederea – câștigarea încrederii societății, reputația – consolidarea reputației și dezvoltarea afacerii. Pacientul, încrederea, reputația și dezvoltarea afacerii reprezintă elementele care sunt parte a procesului de decizie și a acțiunilor pe care Takeda le întreprinde, pentru a-și onora angajamentul față de calitate și pentru a face lucrul corect de fiecare dată.

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply