• Proiecte promițătoare aflate în pipeline de tip „first-in-class”  și cu potențial de descoperiri medicale, prezentate la conferința de presă a diviziei de Cercetare și Dezvoltare Boehringer Ingelheim.

  • 80 proiecte clinice și preclinice, dintre care 65% cu potențial „first-in-class” și descoperiri medicale
  • Punctul principal: Anticorpi monoclonali „first-in-class” prezintă un potențial de tratament în cazul mai multor boli inflamatorii
  • 15 noi medicamente au putea fi aprobate până în 2025, în tratarea bolilor imunologice, ale SNC, oncologice, respiratorii și cardio-metabolice.

  Ingelheim, Germania – 25 aprilie, 2018 – Compania farmaceutică Boehringer Ingelheim, o afacere de familie, și-a prezentat astăzi ultimele noutăți legate de proiectele aflate în pipeline, în cadrul conferinței de presă a diviziei de Cercetare și Dezvoltare cu titlul ‘Transcending Disease Boundaries’, care a avut loc la sediul global din Ingelheim, Germania. Strategia de cercetare și dezvoltare alături de proiectele aflate în pipeline prezintă un potențial de introducere pe piață a 15 noi medicamente ce vor fi aprobate până în anul 2025 (probabilitate ajustată). Cu un procentaj ridicat de cercetari de tip „first-in-class” și descoperiri medicale, Boehringer Ingelheim continuă să implementeze cu succes strategia sa de Cercetare și Dezvoltare.

   

  Boehringer Ingelheim a alocat un buget de peste 20 de miliarde de euro pentru cercetarea și dezvoltarea produselor farmaceutice de uz uman până în anul 2025. În ultimii patru ani, compania a primit 14 aprobări din partea autorităților de reglementare pentru diverse noi indicații medicale, cum ar fi dezvoltarea a patru noi entități moleculare și patru proceduri de accelerare a aprobării din partea Agenției pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor (Food and Drug Administration – FDA) a Statelor Unite.

   

  “Cel mai ambițios obiectiv pentru cercetători este realizarea unui progres medical pentru pacienții care sunt incluși în cele peste 80 de proiecte clinice și preclinice. Aproximativ 65% dintre proiectele noastre de cercetare medicală aflate în pipeline prezintă deja un potențial ridicat de a deveni descoperiri medicale și/sau „first-in-class”, iar noi ne-am propus chiar mai mult de atât.” a menționat Dr. Michel Pairet, membru al Consiliului Director, responsabil de departamentul de inovație al Boehringer Ingelheim, „Depășirea limitelor în tratarea bolilor implică o nouă abordare asupra cercetării și dezvoltării.”

   

  Pentru a îndeplini aceste ambiții, Boehringer Ingelheim își asumă riscurile de a cerceta în profunzime mecanismele bolilor, de a integra cele mai recente progrese științifice și tehnologice și de a lucra cu cei mai buni parteneri, pentru a  descoperi noi medicamente.

   

  „Echipa noastră globală formată din 8.000 oameni de știință, medici și alți colaboratori este cu adevărat motivată de proiectele noastre aflate în pipeline, de progresele realizate și implicațiile potențiale pentru pacienți.” a comentat Dr. Christopher Corsico, Chief Medical Officer, Boehringer Ingelheim. „Prin eforturile de cercetare ale unui inhibitor de tip „first-in-class” pentru bolile inflamatorii ale pielii și ale intestinului, a unor candidați oncologici care au potențial transformator, printr-o strategie promițătoare de prevenție a schizofreniei și indicațiile majore pentru două medicamente importante, Ofev® pentru fibroza pulmonară și Jardiance® pentru bolile renale cronice și pentru insuficiență cardiacă cronică, dorim să oferim o speranță de viață mai ridicată și o calitate a vieții îmbunătățită pentru milioane de oameni.”

   

  Pentru a susține și completa activitățile proprii de cercetare si dezvoltare, Boehringer Ingelheim își extinde colaborările externe și comunitatea de parteneri de inovație. În prezent, compania colaborează cu peste 70 de parteneri de inovație  din universități, instituții științifice și companii biotehnologice.

   

  „Relațiile de lungă durată pe care le-am dezvoltat cu partenerii noștri se bazează pe respect, empatie, încredere și pasiune, valori care favorizează un mediu în care sinergiile generate pot conduce la rezultate mai rapide și mai bune.” a spus Dr. Michel Pairet. „Angajamentul nostru ferm, pe termen lung, în cercetarea și dezvoltarea de noi medicamente va aduce tratamentele revoluționare, de care au nevoie pacienții.”

   

  Principalele progrese realizate de Boehringer Ingelheim în proiectele aflate în pipeline

  Imunologie

  În imunologie, receptorul inhibitor IL-36 are potențialul de a transforma standardele de îngrijire pentru pacienții cu boli imuno-mediate.

  BI 655130, o nouă entitate biologică și un anticorp anti-receptor IL-36, de tip „first-in-class”, a arătat o eficiență remarcabilă în testele clinice inițiale mono-doză pentru pacienții care suferă de psoriazis generalizat pustular. Aceste rezultate arată un potențial amplu în tratarea multiplelor boli inflamatorii.

  Au loc în continuare teste clinice în domeniul bolilor imuno-mediate ale pielii și intestinelor incluzând pustuloza palmoplantară, colite ulcerative, boala Crohn și alte afecțiuni inflamatorii cronice.

   

  Oncologie

  Boehringer Ingelheim explorează terapii care țintesc direct celulele tumorale în moduri până acum netratate medicamentos. În imuno-oncologie, echipele de cercetare intensifică eforturile în tratarea cancerului cu terapii care activează capacitățile sistemului imun al pacienților și aduc împreună combinații inteligente și promițătoare din cele două tipuri de terapii.

  Progresăm în cazul combinațiilor între terapii care țintesc celulele imune de tipul vaccinurilor de tratare a cancerului, virusurile oncolitice și anticorpii sintetizați în laborator, precum și inductori de apoptoză precum SMAC memtic cu BI 754091, un inhibitor al punctelor de control PD-1.

  În proiectele care vizează celulele canceroase, portofoliul de cercetare oncologică al Boehringer Ingelheim include mai mult de zece asset-uri aflate în stadiul de studiu clinic . Dezvoltăm noi potențiale medicamente pentru arii precum KRAS, WNT și p53 și vom trece la studii clinice pentru mare parte dintre acestea în următoarele 12-24 de luni.

   

  Sistemul central nervos

  În domeniul medicamentelor care vizează sistemul nervos central, Boehringer Ingelheim a extins programele de cercetări asupra inhibării PDE9 spre prevenția recidivei în schizofreniei și, de asemenea, prevenția primelor episoade de psihoză. Boehringer Ingelheim are o abordare curajoasă în cercetarea bolilor sistemului nervos central. Ne axăm pe a înțelege cum probleme elementare de funcționare a circuitelor neuronale se manifestă în diverse simptome și elemente caracteristice bolilor mentale. Aceasta este cheia în a trece dincolo de clasificarea actuală a bolilor care nu reflectă mecanismul de la baza acestor boli. Boehringer Ingelheim investighează o gamă de disfuncționalități mentale precum schizofrenia, boala Alzheimer sau depresia.

   

  Fibroza pulmonară (Boli respiratorii și cardio-metabolice)

  Având la bază paralele între fiziopatologie și modul de funcționare al bolilor din categoria fibrozelor pulmonare, Boehringer Ingelheim investighează compusul său nintedanib într-un spectru larg de fibroze de tipul pneumoniilor interstițiale.

  Două studii clinice aflate în faza III explorează eficiența și gradul de siguranță al nintedanib (OFEV®) în Scleroza Sistemică  – Systemic Sclerosis ILD (SSc-ILD) – și în Fibroza Idiopatică. S-a încheiat înrolarea în studiul SENSCIS și acesta ar putea fi încheiat în luna decembrie 2018. Ne așteptăm ca înrolarea în studiul INBUILD să se încheie în al doilea trimestru al anului 2018.

  În NASH, o altă fibroză care afectează ficatul, Boehringer Ingelheim aplică înțelegerea profundă avută asupra componentelor metabolice, inflamatorii și fibrotice ale bolii, și investighează un compus de vârf, un inhibitor AOC3 aflat în faza II de studiu clinic.

  Boli cardiometabolice

  În ceea ce privește bolile cardiometabolice, Boehringer Ingelheim își consolidează rezultatele studiului clinic EMPA-REG OUTCOME®, care a investigat beneficiile tratamentului cu empagliflozina (JARDIANCE®[1]) nu doar pentru diabet. Boehringer Ingelheim cercetează potențialul tratamentului cu empagliflozina de a proteja pacienții, care suferă sau nu de diabet, împotriva riscului de boli renale cronice și a insuficienței cardiace cronice.

  Studiile de faza III investighează efectele empagliflozinei asupra pacienților ce suferă de boala renală cronică si acelor care suferă de  insuficiență cardiacă cronică. Rezultatele studiilor clinice EMPA-KIDNEY si EMPEROR HEART FAILURE urmează să fie publicate în anii 2019-2020.

  [1] Jardiance® este comercializat  în comun de Boehringer Ingelheim și Eli Lilly.

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply