•  

  Boehringer Ingelheim a depus dosarul pentru autorizarea medicamentului nintedanib în tratarea bolii pulmonare interstiţiale asociată sclerodermiei (BPI-SS) la autoritatile de evaluare Agenția Americana a Medicamentului (FDA) și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Nintedanib este deja autorizat ca medicament anti-fibrotic în peste 70 de țări pentru tratarea pacienţilor ce suferă de fibroză pulmonară idiopatică (FPI).

  • Scleroza sistemică (SS), sau sclerodermia, este o boală rară cronică a țesutului conjunctiv
  • Fibroza pulmonară, sau boala pulmonară interstițială (BPI), este principala cauză de mortalitate la persoanele cu sclerodermie și este o serioasă cerință medicală nesatisfăcută1,2
  • Îmbunătăţirea vieţii pacienţilor cu fibroză pulmonară este o preocupare principală a Boehringer Ingelheim

   

  Scleroza sistemică, cunoscută și ca sclerodermie, este o boală rară caracterizată prin îngroșarea și cicatrizarea țesutului conjunctiv în diverse părți ale corpului.1,2 Boala poate induce cicatrizarea epidermei, a plămânilor (boală pulmonară interstițială), a inimii și rinichilor, fiind o afecțiune debilitantă și chiar un risc vital.1,2 Aproximativ un sfert din pacienți dezvoltă complicații pulmonare grave în primii trei ani de la diagnostic.3 Afectarea plămânilor este principala cauză de deces printre pacienţii cu scleroză sistemică.1

   

  Dr. Susanne Stowasser, Președinte Asociat în Medicină Respiratorie la Boehringer Ingelheim a declarat: “Boala pulmonară interstițială asociată sclerodermiei (BPI-SS) este devastatoare pentru pacienți – cel mai adesea femei în floarea vârstei. Fibroza pulmonară este unul din principalii factori cauzatori de moarte în scleroza sistemică, în prezent nefiind aprobate tratamente pentru BPI-SS. Boehringer Ingelheim este onorat să facă un pas în direcția introducerii unui posibil tratament pentru pacienții cu această boală rară.”

   

  Depunerea dosarului pentru autorizare este parte a obligațiilor asumate de Boehringer Ingelheim pentru îmbunătățirea vieții bolnavilor cu fibroză pulmonară, în special cei care suferă de boli rare cu serioase cerințe medicale nesatisfăcute.

   

  Rezultatele studiilor clinice cu nintedanib în tratarea BPI-SS vor fi comunicate comunității științifice la Congresul American al Societății de Chirurgie Toracică (ATS, 17-22 mai). 

   

  Despre nintedanib

   

  Nintedanib a fost deja aprobat în peste 70 de țări pentru tratarea pacienților cu fibroză pulmonară idiopatică (BPI) – o boală cronică, degenerativă, fatală.

   

  Despre scleroza sistemică (sclerodermie)

   

  Se estimează că sclerodermia afectează 2,5 milioane de persoane în toată lumea4, dintre care aproximativ 80.000 trăiesc în Statele Unite. Pentru că sclerodermia afectează ţesutul conjunctiv, simptomele pot apărea în orice parte a corpului, inclusiv piele, mușchi, vasele sanguine și chiar organele interne, îngreunând diagnosticul.5 Boala are o incidență de patru ori mai mare la femei decât la bărbații iar boala se declanşează de obicei la o vârstă medie – între 25 și 55 de ani. 5

   

   

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply