• Procesul de vindecare a plăgilor are loc, în general, prin parcurgerea următoarelor faze: inflamatorie, faza de granulație, faza de epitelizare și de remodelare.

  Untitled-2_01

  MODUL DE ACȚIUNE A PRODUSELOR BIOTITUS® Derma ÎN FAZA INFLAMATORIE

  În fiecare plagă, există exudat în cantități variabile care conține celule moarte, fragmente de țesut, materiale străine si bacterii. Dacă în plagă rămâne o mare cantitate de exudat, procesul de vindecare este împiedicat atât mecanic, dar și biologic și riscul de infectare crește. Unguentul BIOTITUS Derma favorizează vindecarea, datorită:

  Proprietăților antiinflamatorii

  Acțiunii de debridare autolitică

  Se realizează facil şi cu durere minimă datorită vâscozității optime a unguentului. În același timp, unguentul BIOTITUS Derma conține elemente cu proprietăți hidratante și absorbante.

  Untitled-2_03_01

  Absorbției excesului de exudat datorită texturii fine și a capacității de absorbție a suportului compresei impregnate.

  MODUL DE ACȚIUNE A PRODUSELOR BIOTITUS Derma ÎN FAZA DE GRANULAȚIE

  În afară de microcirculație, menținerea unui echilibru optim al mediului umed, este alt factor important necesar formării țesutului de granulație. Vindecarea este afectată atât de uscarea plăgii, cât și de excesul de exudat.

  Unguentul BIOTITUS Derma favorizează vindecarea, datorită faptului că:

  Asigură micronutrienții naturali necesari pentru sinteza proteinelor: acizi grași, steroli, esteri, gliceride, provitamina A, vitaminele C și E. Acestea sunt necesare pentru producerea de colagen, constituentul primar al țesutului de granulație și un component de bază al pereților vaselor de sânge.

  Favorizează dezvoltarea rapidă a țesutului de granulație prin stimularea celulelor epiteliale, a keratocitelor și a celulelor endoteliale prin restaurarea barierei lipidice a pielii și prin producerea de colagen și elastină.

  11

  Nu aderă la plagă – pansamentul poate fi schimbat fără durere (asigurând un confort sporit pacientului) și fără traumatizarea țesutului de granulație nou-format.

  Untitled-2_03_02

  MODUL DE ACȚIUNE A PRODUSELOR BIOTITUS Derma ÎN FAZA DE EPITELIZARE

  Formarea țesutului de granulație și asigurarea mediului umed la suprafața plăgii sunt necesare pentru o epitelizare optimă. Pansamentul trebuie să asigure în continuare mediul umed.

  Dacă în plagă continuă să rămână secreții în exces, celulele epiteliale sunt îndepărtare odată cu acestea. Dacă plaga este prea uscată, se formează crusta care împiedică reepitelizarea, deoarece celulele epiteliale nu pot prolifera sub aceasta.

  Pansamentele hidroactive, atraumatice (cum sunt și cele formate cu produsele BIOTITUS Derma) sunt necesare în aceasta fază pentru a proteja suprafața plăgii împotriva uscării și a proteja celulele epiteliale împotriva aderării în timpul schimbării pansamentului.

  Produsele BIOTITUS Derma favorizează epitelizarea, datorită faptului că:

  Asigură mediu umed

  Stimulează regenerarea celulelor

  Favorizează formarea de colagen și elastină datorită conținutului în esteri și acid palmitic

  Favorizează formarea țesuturilor datorită vitaminei E, acidului oleic și componentelor fenolice (antocian, flavonoide, tanini, acizi fenolici).

  22

  MODUL DE ACȚIUNE A PRODUSELOR BIOTITUS Derma ÎN FAZA DE REMODELARE

  Unguentul BIOTITUS Derma previne formarea cicatricilor hipertrofice prin accelerarea și controlul fazelor anterioare ale procesului de vindecare și prin menținerea unui echilibru normal între fibroblaste și celulele epiteliale. În faza de epitelizare, condițiile necesare migrării celulelor epiteliale sunt îmbunătățite de mediul umed asigurat de unguentul BIOTITUS Derma, ceea ce conduce la o epitelizare rapidă cu rezultate superioare din punct de vedere cosmetic.

  CONCLUZII

  Produsele BIOTITUS Derma sunt dispozitive medicale de clasă IIb, îndeplinind cerințele Directivei Europene 93/42/EEC.

  Produsele BIOTITUS Derma sunt evaluate în ceea ce privește riscurile, în conformitate cu ISO 14971.

  Produsele BIOTITUS Derma oferă soluții în toate fazele procesului de vindecare a plăgilor, prin crearea unui microclimat favorabil vindecării și prin asigurarea micronutrienților necesari sintezei proteinelor.

  Produsele BIOTITUS Derma sunt un instrument valoros în lupta împotriva agenților patogeni care pot forma biofilme, responsabile de întârzierea vindecării plăgilor cronice.Untitled-2_07

  Produsele BIOTITUS Derma accelerează fazele procesului de vindecare a plăgilor, pentru completarea tratamentului se poate apela la tehnici chirurgicale (ex. grefarea de piele).

  Utilizarea produselor BIOTITUS Derma a demonstrat faptul că timpul de vindecare și costurile tratamentului per pacient, sunt reduse cu până la 30%.

   

   

   

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply