• Un studiu realizat la Universitatea din Montreal, Canada, pe 4.000 de subiecti a aratat ca barbatii care utilizeaza aspirina in mod regulat au risc mai mic sa dezvolte cancer de prostata.
    In studiu au fost inclusi barbati cu varste peste 65 de ani, care luasera cel putin o data in viata antiinflamatorii de orice tip. Intre acestia au fost apoi detectati cei cu diagnostic de cancer de prostata sau cei care nu sufereau de aceasta afectiune.
    Comparand cele doua grupuri a reiesit ca cei care luasera cantitati mari de aspirina se aflau in proportie mai mare in grupul celor care nu fusesera diagnosticati cu cancer de prostata.
    Dr. McGill, cercetator la Universitatea din Montreal, a declarat ca dupa ajustarea rezultatelor in ceea ce priveste varsta, antecedentele heredocolaterale de cancer de prostata etc., a fost stabilit un procent de 42% de reducere a riscului de aparitie a acestei maladii.
    Nu se cunoaste modul in care actioneaza aspirina impotriva cancerului de prostata, dar se banuieste ca efectul ei antiinflamator inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply