• Asociația Română a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare (ARPID) anunță lansarea unui site dedicat informării privind donarea de plasmă și creării unei baze de date a potențialilor donatori de plasmă.

    Deși deocamdată în România nu se poate colecta plasmă direct de la donatori, suntem convinși că există români cu suflet mare, dispuși să doneze plasmă, la fel cum donează sânge. Dorim prin urmare să conștientizăm publicul că România are nevoie de plasmă și să determinăm autoritățile să ia măsurile necesare pentru ca și în țara noastră să se poată colecta direct plasmă.

    Site-ul pe care l-am lansat (www.donatorplasma.ro) conține informațiile de bază despre plasma umană și donarea de plasmă, prezentând de asemenea mesaje ale mai multor personalități românești care susțin demersurile noastre. Ne bucurăm că sunt alături de noi fostul căpitan al naționalei de fotbal Cristian Chivu, campioana mondială și olimpică la scrimă Ana Maria Brânză, prezentatoarea TV Simona Gherghe, jurnaliștii Ionela Năstase, Paula Rusu, Cătălin Striblea, Ela Crăciun, Cristina Herea, Geanina Lungu, Iulia Nagy, interpreta Alina Sorescu și actrița Paula Chirilă, chef Adrian Hădean și mulți alții.

    Realizarea site-ului www.donatorplasma.ro face parte din campania “Pacient, caut donator! De plasmă!”, campanie pe care ARPID a lansat-o pe 8 iulie 2019, în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Scopul final al campaniei noastre este crearea centrelor pentru donarea de plasmă și în România, în așa fel încât să existe siguranța aprovizionării cu medicamente derivate din plasmă – în primul rând imunoglobulina, medicament esențial pentru pacienții cu imunodeficiențe primare.

    Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply