• Un studiu prezentat la Saptamana Bolilor Digestive 2006 de la Los Angeles a aratat ca suplimentele de acid linoleic conjugat induc o redistributie a tesutului adipos in organism. Este determinata o reducere semnificativa a cantitatii de grasime de pe abdomen si de pe membrele inferioare. Greutatea corporala ramane, in mare parte, nemodificata.
  In studiu au fost incluse 105 persoane supraponderale sau obeze, care au primit 3-4 grame de acid linoleic conjugat pe zi sau placebo, timp de 6 luni.
  Rezultatele au inceput sa fie vizibile dupa cea de-a treia luna de administrare. La sfarsitul perioadei de tratament s-a constatat ca la cei care au luat suplimente de acid linoleic conjugat a scazut masa corporala cu aproximativ 5%.
  La femei, reducerea tesutului adipos a avut loc predominant in zona abdomenului si a membrelor inferioare, in timp ce barbatilor li s-a redus doar dimensiunea abdomenului. Nu s-a observat nici o influenta a suplimentelor asupra tesutului de la nivelul bratelor.
  Toate aceste schimbari au avut loc fara nici o alta dieta asociata.
  Examenele de laborator nu au aratat schimbari semnificative, dar specialistii sunt de parere ca acest fenomen se poate datora faptului ca perioada studiului a fost destul de scurta.

  Comenteaza →

Comentarii

Cancel reply