Astazi 2 aprilie, in parcul Coltea a fost montat un puzzle sub forma de funda alaturi de copii, parinti, voluntari si sustinatori. Piesele puzzle contin informatii despre autism si au fost montate in 4 orase din tara: Bucuresti, Craiova, Iasi si Timisoara.

Ziua de 2 aprilie este declarata Ziua Internationala de Constientizare a Autismului – World Autism Awareness Day (WAAD) din data de 18 decembrie 2007 de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite prin rezolutia 62/139, initiata de Statul Qatar. Rezolutia World Autism Awareness Day incurajeaza toate statele membre ale Natiunilor Unite sa ia masuri pentru cresterea constientizarii autismului in randul societatii si sa incurajeze diagnosticul precoce si interventia timpurie.

Totodata, este manifestata profunda ingrijorare cu privire la incidenta crescuta a autismului in randul copiilor din toate regiunile lumii si la consecintele si provocarile acestei incidente in ceea ce priveste dezvoltarea. Celelalte activitati ale campaniei ” Impreuna invingem autismul!” in luna aprilie vor fi:

Bucuresti: Expozitie de piese puzzle cu informatii despre autism in Bucuresti Mall si Plaza Romania (3-30 aprilie), expozitii foto la Librariile Humanitas, lansarea spotului video „Autismul poate fi invins!”

Iasi: Expozitie de piese puzzle in Iulius Mall (3-15 aprilie), diseminarea materialelor de screening pentru medici in judetele Iasi si Vaslui.
Timisoara:
-6 aprilie: expozitie foto la Opera Romana Timisoara

-3 – 14 aprilie: expozitie cu piese puzzle si fotografii in Iulius Mall si montarea unei urne unde se pot dona jucarii care vor fi selectate pentru tombola

-15 aprilie lansarea cartii „Lasa-ma sa-ti aud glasul” de Catherine Maurice, a ghidului de screening HANS pentru medici si tombola la Libraria Carturesti.
-23 aprilie: prezentarea ghidului de screening HANS la Centrul pentru Educatie Incluziva „Paul Popescu Neveanu” Aflati mai multe informatii despre toate activitatile campaniei pe site-ul www.invingemautismul.ro.

Campania „Impreuna invingem autismul!”, care se desfasoara in perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009 este initiata de Fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerul oficial, Fundatia Vodafone Romania.

Leave a reply