Nestle Nutrition Institute a comunicat
  o strategie in sapte pasi pentru reducerea
  malnutritiei asociata bolilor la pacientii
  spitalizati, precum si la cei din ambulator.
  Aceste propuneri inovatoare au fost dezvoltate
  in cadrul unei intalniri de lucru cu experti din
  diferite domenii la Peebles (Scotia). Malnutritia,
  dezechilibrul intre aportul de energie, proteine
  si alti nutrienti si-a dovedit efectul negativ
  asupra rezultatelor clinice prin cresterea duratei
  de spitalizare, a timpului de recuperare
  a pacientilor, a consumului de resurse medicale
  si reprezinta o povara pentru sistemele de
asistenta medicala.
  Strategia in sapte pasi a Nestle Nutrition
  Intitute consta in urmatoarele propuneri:  
-  introducerea pregatirii nutritionale in
programa universitara medicala; - instruirea medicilor din spitale si
ofertantilor de servicii medicale despre impactul
subnutritiei asupra morbiditatii si
mortalitatii; - asigurarea nutritiei in pozitia de specialitate
medicala recunoscuta, cu drepturi depline; -  recunoasterea ca subnutritia este adeseori
un factor care contribuie la procesul patologic
(nu doar o consecinta a acestuia); -  considerarea nutritiei ca parte a managementului
de rutina al bolii; - elaborarea unei definitii clare, universale,
pentru malnutritie si subnutritie; -  crearea unor parteneriate clinice si
reglementate legal, care sa dea posibilitatea
guvernelor si clinicienilor sa lucreze impreuna
pentru instituirea unor politici nutritionale
moderne si practice. 
																				
Farmacistul integral 360 – ghidul profesional al practicii si rolul in bunastarea comunitatii					
Rolul medicului de familie în promovarea sănătății și colaborarea interdisciplinară în România.					

Leave a reply