Lucrarea, structurata in patru capitole, cuprinde in paginile ei aspecte generale privind tipuri si directii de utilizare a aditivilor alimentari. Primul capitol vorbeste despre importanta folosirii aditivilor alimentari si impactul lor asupra sanatatii (clasificari, surse de aditivi, grupe de alimente in care acestia se gasesc). In capitolul doi sunt prezentate categoriile de aditivi. Ultimele 2 parti ale operei afiseaza adaosurile alimentare aprobate de comisia CODEX ALIMENTARIUS pentru a fi folosite in industria alimentara si reglementarea aditivilor alimentari in Romania si Uniunea Europeana. Lucrarea se incheie cu doua anexe in care sunt evidentiate listele aditivilor alimentari aprobati pentru utilizare in Romania si Anglia.
Autor: dr. chim. Carmen Hura
Editura CERMI
Comenzi: edituracermi@hotmail.com
Leave a reply
Farmacistul integral 360 – ghidul profesional al practicii si rolul in bunastarea comunitatii
Rolul medicului de familie în promovarea sănătății și colaborarea interdisciplinară în România. 

Leave a reply