Banca de stocare a celulelor stem, Cryo-Save, a anuntat recent ca o fetita de 4 ani din Spania a primit o infuzie de celule stem provenite din propriul sange recoltat si procesat din cordonul ombilical, pentru a fi tratata de paralizie cerebrala.

Potrivit Cryo-Save, paralizia cerebrala este unul din principalele domenii de investigare a terapiilor cu celule stem din sangele cordonului ombilical. Transplantul a fost efectuat de Dr. Luis Madero, seful Departamentului de Onco-hematologie al Spitalului Niño Jesús din Madrid, Spania.
“Desi aceste tipuri de tratamente sunt inca in faza de cercetare, se presupune ca tratamentele cu celule stem ar putea fi o optiune terapeutica pentru regenerarea tesutului nervos afectat si implicit repararea creierului”, a declarat dr. Luis Madero.
Potrivit informarii emise de banca europeana de celule stem, acest tratament a fost posibil pentru ca celulele stem din sangele cordonului ombilical al copilului au fost crioconservate la nastere de catre Cryo-Save.
“Pentru a avea succes astfel de proceduri, este foarte important sa ne putem baza in momentul transplantului pe calitatea celulelor stem crioconservate. Cryo-Save demonstreaza in fiecare an ca indeplineste toate aceste cerinte. Suntem foarte incantati ca am putut raspunde adecvat nevoilor clientilor nostri si medicilor care au efectuat transplantul”, a precizat Evi Mattil, Cryo-Save CCO si CEO.

Leave a reply