Controlul structurat al diabetului poate imbunatati semnificativ controlul glicemic general si contribuie la reducerea valorilor hemoglobinei glicozilate (HbA1c) in diabetul zaharat de tip 2 fara tratament cu insulina.
Un concept inovator in controlul diabetului include automonitorizarera structurata a glicemiei (SMBG – Self-Monitoring of Blood Glucose), vizualizarea datelor, analizarea tiparelor si initierea unor ajustari terapeutice adecvate, reducand semnificativ valorile hemoglobinei glicozilate (HbA1c).
Pentru a obtine noi perspective asupra acestui subiect, s-a efectuat Studiul STeP: un studiu prospectiv, efectuat pe mai multe grupuri de pacienti care a examinat efectele automonitorizarii structurate a glicemiei asupra controlului glicemic la 483 pacienti diagnosticati cu diabet de tip 2 fara tratament cu insulina. Rezultatele acestui studiu au oferit dovezi noi si semnificative asupra eficientei automonitorizarii structurate.
Folosirea conceptului de control structurat si eficient al diabetului cu analiza tiparului individual poate conduce la rezultate medicale imbunatatite si semnificative din punct de vedere clinic la pacientii diagnosticati cu diabet de tip 2 fara tratament cu insulina care au un control slab al diabetului.

Potrivit specialistilor, automonitorizarea structurata pune accentul pe momentul in care pacientii se testeaza si pe modul in care personalul medical specializat foloseste in mod relevant aceste date clinice oferite de instrumentele Accu-Chek (puse la dispozitie de Roche Diabetes Care).
Integrarea automonitorizarii structurate in rutina terapeutica a persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2 fara tratament cu insulina poate duce la o interactiune mai buna intre medic si pacient, sprijinind prin urmare ajustarea bazata pe informatii a terapiei, rezultand un mai bun control glicemic, se arata in comunicatul de presa.

Leave a reply