Corlentor 5 mg, 7,5 mg. Procoralan 5 mg, 7,5 mg

Ivabradina, comprimate filmate sub forma de clor hidrat de ivabradina. Producatorul si detinatorul autorizatiei de punere pe piata este compania Les Laboratoires Servier, Franta.

Grupa farmacoterapeutica: alte medicamente pentru afectiuni cardiace, codul ATC: C01E B17.

Produsul este indicat pentru tratamentul simptomatic al anginei pectorale cronice stabile la pacienti cu ritm sinusal normal care au contraindicatie sau intoleranta la beta-blocanti.

Pentru a facilita administrarea conform dozelor recomandate, Corlentor si Procoralan sunt disponibile sub forma de comprimate filmate de 5 mg si 7,5 mg ivabradina.

Doza de initiere recomandata este de regula de 5 mg ivabradina de doua ori pe zi. Dupa trei-patru saptamani de tratament, doza poate fi marita la 7,5 mg ivabradina de doua ori pe zi, in functie de raspunsul terapeutic. Daca in timpul tratamentului, frecventa cardiaca scade sub 50 batai/minut (bpm) in repaus sau pacientul prezinta simptome asociate bradicardiei, ca: ameteli, oboseala sau hipotensiune arteriala, doza trebuie diminuata, posibil pana la 2,5 mg de doua ori pe zi (o jumatate comprimat Corlentor (Procoralan) 5 mg de doua ori pe zi). Tratamentul trebuie intrerupt in cazul in care scaderea frecventei cardiace sub 50 bpm sau simptomele de bradicardie persista. Comprimatele se administreaza oral, de doua ori pe zi, dimineata si seara, in timpul meselor.

Ivabradina este un medicament care scade exclusiv frecventa cardiaca si care actioneaza prin inhibarea selective si specifica a curentului If de pacemaker cardiac ce controleaza depolarizarea diastolica spontana in nodul sinusal si regleaza frecventa cardiaca. Efectele cardiace sunt specifice nodului sinusal, fara efecte asupra timpului de conducere intra-atriala, atrio-ventriculara sau intraventriculara sau asupra contractilitatii miocardice sau a repolarizarii ventriculare. Ivabradina poate interactiona de asemenea cu Ih, curentul de la nivelul retinei, care este foarte asemanator curentului If cardiac. Participala rezolutia temporalaa sistemului vizual prin diminuarea raspunsului retinei la stimuli luminosi puternici. In conditii declansatoare (de exemplu, schimbarea rapida a luminozitatii), inhibarea partialaa Ih de catre ivabradina produce fenomenele luminoase care pot fi ocazional percepute de pacient. Fenomenele luminoase (fosfene) sunt descrise ca o stralucire intense trecatoare intr-o zona limitat aa campului vizual.

Produsul contine o entitate chimica noua pentru Romania si a fost autorizat prin procedura simplificata nCADREAC pentru produsele autorizate in Uniunea Europeana prin procedura centralizata(EMEA).

Leave a reply